Apple Pay is geen betaalmethode.

Naast allerlei online betaalmethodes wordt Apple Pay nu langzaam maar zeker beschikbaar als manier van betalen met je Apple smart device zoals de Iphone en Smartwatch.

Apple Pay is geen betaalmethode.

Apple Pay maakt gebruik van de Wallet App waar je diverse kaarten kunt activeren zoals creditcards en nu ook je bankkaart (ING is in Nederland de eerste die dit aanbiedt). Omdat je de betaling biometrisch bevestigd met je vingerafdruk (Touch ID) of gezichtsscan (Face ID) voldoet de betaling meteen aan de geldende wetgeving van de SCA (PSD2). Bekende PSP bedrijven zoals Mollie en Buckaroo hebben deze service, naast vele andere betaalmethodes, al opgenomen in hun aanbod zodat klanten snel en naadloos kunnen afrekenen bij webshops in binnen -en buitenland.

Omdat je kunt detecteren met welke device je een betaling wilt gaan verrichten kan in het geval van een Apple device het icoon Apple Pay getoond worden en kan zelfs de winkelwagen overgeslagen worden zodat de betaling naadloos en snel verloopt met je gekoppelde gegevens. De digitale portemonnee (e-Wallet) is in opkomst en maakt betalen makkelijk door met je Apple iPhone of Smartwatch online te kunnen betalen en in winkels bij PIN apparaten. De Wallet is dus geen betaalmethode maar een methode om betalen makkelijker (en veiliger) te maken. Daarnaast kun je Wallet ook gebruiken om bijvoorbeeld in te checken voor een vlucht of hotel, een film te kijken in de bios, een cadeaubon in te wisselen en nog veel meer wanneer je de beschikbare Apps hebt gekoppeld.