Contactloos betalen via Smartwatches.

Contactloos betalen met ICS Visa Cards via Garmin en Fitbit smartwatches.
Betalen met Smartwatch

Visa Card-houders van ICS kunnen voortaan contactloos betalen via een Fitbit of Garmin Smartwatch. Zo kunnen zij op bijna 300.000 plaatsen in Nederland makkelijk, snel en veilig betalen met hun smartwatch. Bovendien profiteren ze van de gebruikelijke voordelen van een creditcard, zoals een aankoopverzekering tegen verlies, diefstal en beschadiging van vrijwel alle aankopen. Contactloos betalen met een Garmin of Fitbit smartwatch is nu mogelijk voor alle klanten met een door ICS uitgegeven creditcard.

Veiligheid
Met de Fitbit app of de Garmin Connect Mobile app op hun mobiele telefoon kunnen kaarthouders hun ICS Card toevoegen aan de wallet op hun smartwatch. De betaaloptie wordt geactiveerd door het intoetsen van de pincode van de smartwatch. Deze betaaloptie blijft actief totdat men de smartwatch van de pols haalt of na het verstrijken van 24 uur.

Creditcard om je pols
Dev Rossa, Alliance Management Officer bij ICS: “ICS wil veilig betalen op zoveel mogelijk manieren mogelijk maken. Contactloos betalen via Garmin Pay en Fitbit Pay past bij deze ambitie. Vanaf nu heb je je ICS creditcard niet alleen in je portemonnee, maar ook om je pols. Hierdoor kun je snel, eenvoudig en veilig betalen via een smartwatch én je profiteert van alle voordelen die bij een creditcard horen, zoals de aankoopverzekering tegen verlies, diefstal en beschadiging van vrijwel alle aankopen.”

Positieve reacties op gebruik Garmin Pay met creditcards
Garmin Pay in combinatie met een ICS Visa Card is deze week officieel geïntroduceerd. In de afgelopen weken is op kleine schaal al ervaring opgedaan. “Gebruikers zijn ontzettend positief. Contactloos betalen via een Garmin of Fitbit smartwatch gaat veilig, eenvoudig en snel. Daarnaast krijgen mensen ook heel leuke reacties op deze nieuwe manier van betalen.”, aldus Rossa.

Over International Card Services
International Card Services (ICS) verzorgt als creditcardmaatschappij al dertig jaar de uitgifte en het gebruik van Mastercard en Visa creditcards in Nederland. Met zo’n 3 miljoen creditcards in portefeuille is ICS marktleider in Nederland. ICS bedient zowel consumenten als klanten op de zakelijke markt. De creditcards die ICS uitgeeft zijn het meest geaccepteerd ter wereld; betalen met een ICS creditcard betekent wereldwijd veilig betaalgemak, excellente service en verzekerd zijn als er iets mis gaat.

ICS geeft niet alleen eigen creditcards uit, maar doet dit ook in samenwerking met partners zoals retailers, banken en belangenorganisaties. Zo geeft ICS onder andere de ABN AMRO Creditcard, de ANWB Creditcard en de Bijenkorf Card uit. ICS opereert sinds 2010 als 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. en heeft vestigingen in Nederland en Duitsland. Meer informatie is beschikbaar op www.icscards.nl